dinsdag 20 oktober 2009

Fraters (1)

Frater Quirinus noemden we peuk. In de pauzes rookte hij een bolknak op het schoolplein, maar in de klas zagen wij een enge oude man met een dooie natte peuk tussen vlezige lippen. Tijdens de lessen dreigde hij onophoudelijk met een X op je weekrapport. Dat stond voor een ontevreden frater en heibel thuis.

In mijn derde MULO jaar deed het gerucht de ronde dat hij zijn handen niet thuis kon houden. ‘Hij zat aan ons.’ Het bleef bij een gerucht dat na twee maanden weer wegebde. Voor ons bleef Peuk verdacht en omgeven door een zweem van donkere seksuele gevoelens, arme man. Dat realiseerden wij ons toen niet, we reageerden spontaan.

Benno was de eerste die begon met masturberende gebaren toen Peuk saaie zinnen op het schoolbord schreef. Han volgde met een visuele boomstam. In no time waren zesendertig pubers druk in de weer met obscene gebaren.

Toen Quirinus zich weer tot de klas wendde, speelde zijn traagheid hem parten. Voor ons tijd zat om weer in het Rooms-katholieke gelid te raken. Dikwijls voelde hij de spanning in de klas voordat hij zich omdraaide. Dan schudde hij zachtjes met zijn hoofd en de dooie natte peuk schudde genadeloos mee.

1 opmerking:

  1. Quirinus was een echte pedo viespeuk. Kon niet met zijn handen van kleine jongens afblijven. Heb dit zelf ervaren.

    BeantwoordenVerwijderen